Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie bij Veldland

Spouwmuurisolatie is de meest kosteneffectieve en eenvoudige manier om je spouwmuren te isoleren en veel energie te besparen. Voor een gemiddelde tussenwoning zonder isolatie kun je volgens Milieu Centraal al snel tot 180m3 gas per jaar besparen. Door de spouwmuur te isoleren, verbetert het comfort in je huis aanzienlijk. In de winter verlies je veel minder warmte, wat je huis aanzienlijk zuiniger maakt. Bovendien helpt spouwmuurisolatie in de zomer om de warmte buiten te houden, wat je energiezuinigheid en woningwaarde verhoogt. 

spouwmuurisolatie

Wat is spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een effectieve methode om energie te besparen en het comfort van je woning te verbeteren. Bij spouwmuurisolatie wordt de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur opgevuld met isolatiemateriaal. Dit zorgt voor een thermische barrière die warmteverlies beperkt en koudebruggen voorkomt. Door je spouwmuren te isoleren, kun je aanzienlijk besparen op je energiekosten en tegelijkertijd de CO2-uitstoot van je woning verminderen.

Voordelen van spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie biedt verschillende voordelen, zowel op het gebied van comfort als op het gebied van kostenbesparing en duurzaamheid. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van spouwmuurisolatie:

  • Verhoogd comfort: Spouwmuurisolatie kan het comfort in huis verhogen door het verminderen van tocht en koude plekken in huis. Dit kan leiden tot een constantere en aangename binnentemperatuur.
  • Lagere energierekening: Met spouwmuurisolatie kan de warmte beter worden vastgehouden in huis, waardoor er minder warmte verloren gaat via de muren. Dit kan leiden tot een lagere energierekening doordat er minder energie nodig is om het huis te verwarmen.
  • Verminderde CO2-uitstoot: Door minder energie te verbruiken om het huis te verwarmen, kan spouwmuurisolatie ook leiden tot een vermindering van de CO2-uitstoot. Dit draagt bij aan een duurzamere toekomst.
  • Verbeterde geluidsisolatie: Spouwmuurisolatie kan ook helpen om geluid van buitenaf te verminderen, waardoor het geluidsniveau in huis afneemt.
  • Snelle installatie: Spouwmuurisolatie kan snel en relatief eenvoudig worden geïnstalleerd zonder dat er grote renovaties nodig zijn. Hierdoor kan de investering snel worden terugverdiend.

Het is belangrijk om op te merken dat de exacte voordelen van spouwmuurisolatie afhankelijk zijn van verschillende factoren, zoals het type isolatiemateriaal en de omstandigheden van de woning. Het is daarom aan te raden om professioneel advies in te winnen voordat u besluit om spouwmuurisolatie te installeren.

Het isolatieproces​

Het isoleren van het dak is een specialistisch proces dat nauwkeurig moet worden uitgevoerd. Afhankelijk van het type dak kan er gekozen worden voor isolatie aan de binnen- of buitenzijde. Het isolatiemateriaal wordt zorgvuldig aangebracht om alle openingen en kieren te bedekken. Dit zorgt voor een goede isolerende laag die warmteverlies voorkomt. Het isolatieproces wordt uitgevoerd door ervaren professionals en kan doorgaans binnen een redelijke termijn worden afgerond.

Kies voor professionele isolatie

Bij Veldland Verduurzaming hebben we de expertise en ervaring om hoogwaardige isolatie-oplossingen te bieden. Ons team van vakkundige professionals maakt gebruik van kwalitatieve isolatiematerialen en zorgt voor een nauwkeurige plaatsing. We begrijpen het belang van een goed geïsoleerd dak voor energiebesparing en comfort in je woning. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe dakisolatie jouw woning kan verbeteren.

Wat kost spouwmuurisolatie?

Bij spouwmuurisolatie kunnen de kosten variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder dikte en afmeting van de spouwmuur. Hoewel we een geschatte prijsrange hebben vermeld voor verschillende woningtypes, is het belangrijk op te merken dat daadwerkelijke kosten kunnen afwijken. Neem contact met ons op voor een persoonlijke prijsopgave gebaseerd op jouw specifieke omstandigheden.

Type woning Incl. btw
Tussenwoning (ca. 39 m2)
€1.000,- tot €1.300,-
Hoekwoning (ca. 70 m2)
€1.650,- tot €2.000,-
2-onder-1-kapwoning (ca. 90 m2)
€2.050,- tot €2.550,-
Vrijstaande woning (ca. 130 m2)
€3.050,- tot €3.550,-
Veldland Verduurzaming wit

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Vraag een vrijblijvende offerte aan en maak de eerste stap naar energiezuinig wonen.

Chat openen
1
Scan de code
Welkom bij Veldland Verduurzaming!

Heb je vragen of wil je meer weten over onze isolatieoplossingen? Aarzel niet om ons een bericht te sturen!